Project news
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Voting
Как Вам новый сайт?
Total 9 common:people_all_forms

15 листопада – Всесвітній день рециклінгу, або Всесвітній день вторинної переробки

Date: 17 листопада 2020 о 15:47
171 view

Люди щодня викидають величезну кількість сміття, хоча більшість відходів можна було б використати повторно, що принесло б чималу користь довкіллю та державі.
День вторинної переробки бере початок з 1997 року, мета якого є заохочення американців, які здавали відходи для вторинної переробки і купували продукцію, виготовлену з вторинної сировини.
Ця дата має на меті привернення уваги громадськості, промислових структур до проблеми вторинної переробки відходів. Зазвичай вторинній обробці підлягають папір, скло, пластик, а органічні відходи широко використовують у сільському господарстві.

За останні три десятиліття людство використало третину наявних на Землі ресурсів. Щороку витрати збільшуються на 1,5%, тому такого важливого значення набувають вторинна переробка сировини, економія корисних копалин, пошуки альтернатив.

Завдання вторинної обробки – вирішення проблеми обмеженості ресурсів, зниження вартості готової продукції за рахунок використання більш дешевої сировини і боротьба із забрудненням навколишнього середовища. Тим більше, що запаси природних ресурсів, наявних на Землі, не безмежні. Нераціональне їх використання призвело до того, що на сьогоднішній день людство вже витратило приблизно третину цих ресурсів. Саме тому важливо витрачати їх економно, одночасно підшукуючи їм альтернативу і займаючись вторинною переробкою вже використаної сировини.

Проблема переробки відходів – єдина для всього людства, але сьогодні держави ведуть боротьбу окремо одна від одної, хоча багато з них показують непогані результати. Особливо відзначилася Європа – тут активно використовуються методи, які вже добре себе зарекомендували, і регулярно з’являються нові технології переробки сміття.

У багатьох країнах світу в цей день проводять виставки цікавих і кумедних прикладів вторинного використання сміття.

Існує багато способів, як можна використати ті чи інші відходи на благо нашого суспільства. Наприклад: із різнокольорових пластикових пляшок роблять вази, квіти, фігурки казкових персонажів, із битого скла –  вітражі, із автомобільних шин – клумби і різноманітні тварини, із алюмінієвих баночок – підставки для мобільних телефонів або олівців і ручок, із тканин – намисто і ляльок, тощо.

Вихованці КПНЗ «РайСЮН»  Покровської райради теж долучилися до одного з способів використання вторинної переробки – прийняли участь в обласній природоохоронній акції «Стоп сміття!» та виготовили різноманітні поробки з вторинної сировини. А ще учні закладів освіти вчяться сортувати сміття, бо кожна школа  має спеціальні баки.

Варто пам’ятати, що зібрання 60 кг макулатури збережуть життя одному дереву, виробництво 1 тонни скла зі склобою зменшить використання піску      на 600 кг, вапняку на 170 кг, кальцинованої соди на 190 кг,  польового шпату   на      170 кг та зменшить споживання енергії на 40%, 1 тонна переробленого алюмінію (алюмінієві банки з напоїв) економить 4 тонни бокситів, а економія енергії на виробництво алюмінію сягає 95 %.

У Всесвітній день рециклінгу бажаємо кожному задуматися над проблемами відходів, які існують у світі, та зичимо свідомого та відповідального ставлення до поводження з відходами!

Comments:
Only authorized users can leave comments.