Новини проекту
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Голосування
Как Вам новый сайт?
Всього 9 чоловік

«Роби добро: зберігай їжу!»

Дата: 26 листопада 2020 о 08:32
291 перегляд

18 листопада 2020 року Всеукраїнська екологічна ліга за сприяння Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) провела семінар для представників закладів освіти «Впровадження у позакласну діяльність комплекту навчальних матеріалів щодо зменшення харчових відходів «Роби добро: зберігай їжу!».

Семінар відбувся у приміщенні Центральної районної бібліотеки м. Покровська.

 Активну участь у роботі семінару приймали: Наталья Олександрівна Літвінова, директор Центральної районної бібліотеки,  Наталія Сергіївна Рикунова, директор КПНЗ «РайСЮН» Покровської райради, Дар’я Юріївна Гончаренко, методист закладу, Олена Володимирівна Зайцева, вчитель хімії та біології навчально-виховного комплексу «Миролюбівська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад», Світлана Вячеславівна Касьянова, вчитель трудового навчання Гродівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Віталіна Іванівна Козаренко, керівник гуртків КПНЗ «РайСЮН», Олена Володимирівна Ставрієцька,  керівник гуртків КПНЗ «Рай СЮН».

Олена Вікторівна Пащенко, старший науковий співробітник Інституту проблем виховання НАПН України, представила основні розділи навчальних матеріалів «Роби добро: зберігай їжу!» та провела фрагменти тренінгових занять.

Також експерт ПМГ ПРООН-ГЕФ Марина Олександрівна Дяченко розповіла про напрацювання у галузі освіти і виховання Партнерської мережі «Освіта в інтересах сталого розвитку» та кращі практики освітньої роботи в громадах.

Всеукраїнська екологічна ліга за сприяння Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) реалізує пілотний проект «Освітня програма для дітей в закладах освіти (рівні: дошкільна, початкова, базова середня освіта)» за сприяння Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО ООН) з метою впровадження у освітню діяльність комплекту навчальних матеріалів щодо зменшення харчових відходів «Роби добро: зберігай їжу!».

Втрати харчових продуктів та харчові відходи є масовою глобальною проблемою: третина всієї їжі, що виробляється у світі, або втрачається, або йде у відходи – це означає, що щороку приголомшлива кількість у 1,3 мільярди тон продуктів високої якості не доходить до кінцевого споживача – 100 кг на кожного з нас. Ці втрати спричинюють величезні економічні збитки в розмірі близько 1 трлн дол. США; за втрати продуктів та харчові відходи ми також платимо високу екологічну та соціальну ціну.

Це стало основою для розробки комплекту навчальних матеріалів щодо зменшення харчових відходів під гаслом «Роби добро: зберігай їжу!» Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (FAO) у тісній співпраці з Міжнародною коаліцією харчових відходів (IFWC).

 Олена Вікторівна детально розповіла про тему та завдання розроблених матеріалів, про мету, яку треба досягати, а саме: піклуватися та захищати нашу природу, розумно поводитися з відходами, робити свої внески в чистоту та порядок навколишнього світу!

Дякуємо організаторам за змістовний та цікавий семінар!

Коментарі:
Залишати коментарі можуть тільки авторизовані відвідувачі.